Doktor Janković: Ako smo slagali građane, podneću ostavku!

FOTO: BETA / Slobodan Miljević

Podeli vest!

Večerašnja emisija “Utisak nedelje” okupila je epidemiologe dr Zorana Radovanovića i dr Predraga Kona, kao i imunologa dr Srđu Jankovića.

 

Govoreći o predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučići i mogućnosti da je pozitivan na kovid-19, dr Radovanović je rekao da ga treba kritikovati.

 

– Ne bih složio sa Konom, Vučića bih kritikovao jer je moj predsednik, za predsednicu Vlade sam u šali rekao da je ona žrtva verovanja u sopstvene podatke. Bliži su istini BIRN-ovi podaci od zvaničnih. Mislim da je to dobra lekcija za grupu koja se veselila i da će to imati pozitivan utisak na narod i sa te strane, dobro je što su se zarazili – kazao je epidemiolog Radovanović.

 

Na pitanje kada bi podneo ostavku, imunolog Janković rekao je da bi je podneo iste sekunde kada bi saznao da je došlo do obmane podataka.

– Ostavku bih podneo onda kada ono što kažem ne može više imati nikakav pozitivan efekat, kao i kada bih shvatio da je došlo do obmane podataka – kazao je dr Janković.

 

Pred kraj emisije, dr Kon je rekao da je uveren da niko nije krio podatke.

– Uveren sam da niko nije krio podatke, ali da to treba raščistiti, nema dileme. Ljudi koji su pričali da će ovako da se desi su oni koji su se plašili. Moglo se očekivati povećanje aktivnosti virusa, a da sam mogao da očekujem da će tako naglo da skoči broj obolelih, reagovao bih. Efekte svega toga ćemo tek videti. Personifikacija Srbije je predsednik Srbije. Moj stav je takav u odnosu na posao koji radim, kako on sam ne vidi, ja tu ne mogu ništa – rekao je epidemiolog Kon.

 

Izvor: Nova / N1