ČISTKA! Branislav Lečić, Kena i Balša Božović izbačeni iz DS

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac pokrenuo je danas postupak isključenja iz stranke Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića.

 

Lutovac je kao obrazloženje za njihovo isključenje naveo da su oni inicijatori i organizatori “propalog pokušaja preotimanja stranke” uz pomoć funkcionera Srpske napredne stranke i fizičke opstrukcije na sednici Glavnog odbora 21. juna, saopštila je DS.

 

“Izvršni odbor će ih u statutarno propisanim rokovima isključiti iz stranke. Ni oni, ni Aleksandar Vučić ne mogu da zaustave reformu Demokratske stranke koja je spremna da stane protiv Vučića i vrati se na čelo poštene, građanske, evropski orijentisane Srbije”, navodi se u saopštenju DS-a, nakon današnjih sednica Glavnog odbora te stranke održanih u Šapcu.

Kako je navedeno u saopštenju, prvo je održan nastavak sednice od prošle nedelje, 21. juna, koja je prekinuta nakon verbalnih sukoba dve struje DS-a, a potom je održana nova sednica.

 

Na sednicama je, kako se navodi u saopštenju, jednoglasno usvojen predlog za razrešenje sekretara Demokratske stranke Gorana Jaića, a za novog sekretara izabran je diplomirani pravnik Dušan Dinčić.

Potpredsednica Dragana Rakić izabrana je za zamenicu predsednika.

Takođe, na sednicama se raspravljalo i o žalbama članova Statutarne komisije, čije je članstvo u Demokratskoj stranci suspendovano na godinu dana, i Glavni odbor je potvrdio tu odluku.

 

Smenjeno je i nekoliko članova Izvršnog odbora, sa izuzetkom Bogdana Tatića koji će nastaviti da obavlja svoju funkciju.

 

Izvor: Espreso / Telegraf