ODE 100 EVRA! Beograđani će morati kupiti milione maski

FOTO: 021.RS

Podeli vest!

Većina apoteka na centralnim prestoničkim ulicama, koje su obišli reporteri portala Nova.rs, dobro su snabdevene, i prema rečima radnika maski ima dovoljno, a cene se kreću od 27 do 80 dinara.

 

Nakon što je Vlada Srbije usvojila nove mere, među kojima su i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, u borbi protiv koronavirusa, reporteri portala Nova.rs izašli su na centralne gradske ulice u Beogradu, kako bi proverili da li maski ima dovoljno za naredni period, te da li možda ponovo, kao na početku epidemije, preti nestašica.

 

Od osam apoteka u kojima su reporteri bili, samo jedna apoteka nije imala maske.

“Od petka nemamo maske, ali one ovih dana najverovatnije treba da stignu. Cena je 40 dinara dok ih je bilo, to su one najobičnije”, rekla nam je u neformalnom razgovoru radnika jedne apoteke.

 

Ono što nas je iznenadilo bilo je to da u jednoj velikoj apoteci, u centru grada, maski je bilo dovoljno, ali su nam rekli da su rukavice na rezervi. Kažu da su ih poslednjih dana masovno kupovali, ali da isporuku svakako očekuju u toku dana.

 

Iako je evidentno da maski ima dovoljno, te da im je cena povoljna, ono što iznenađuje jeste činjenica da mnogi građani ne nose maske. Sutra startuje nova mera vlade, kojom je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, te smo slučajne prolaznike pitali zašto se građani ne pridržavaju mera koje je doneo Krizni štab i Vlada Srbije.

 

“Mi ne umemo da funkcionišemo ako nemamo strogu zabranu. Dok ne krenu stroge kazne mislim da neće biti nikakvih pridržavanja. Pokazali smo da nam je posle karantina najbitniji bio noćni izlazak, i to je ono na šta smo navrnuli, kao da nam je to jedino nedostajalo. To će nam se obiti o glavu, ko hoće može da se čuva, ko neće, neka igra na kartu rizika, to je slobodna volja”, rekao nam je mladić pod maskom i vizirom.

 

Izvor: Nova.rs