PRESEK: U Hrvatskoj 34 nova slučaja Koronavirusa

FOTO: Radio Slobodna Evropa

Podeli vest!

U posljednja 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježena su 34 nova slučaja zaraze korona virusom, tako da je ukupni broj oboljelih sada 2.725, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u svom redovitom priopćenju u 14 sati. U istom razdoblju nije bilo preminulih, tako da broj žrtava ostaje 107. Izliječeno je 2.155 osoba.

 

Ukupno je u Hrvatskoj oboljelih 463. Od tog broja njih 65 je na bolničkom liječenju, a od tog broja jedna je osoba na respiratoru. Do sada su testirane 78.183 osobe, od čega 730 u posljednja 24 sata.

 

U Zagrebu je dvadeset novozaraženih, a među njima je i jedan zatvorenik u zatvoru Remetinec u Novom Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji sedam je novozaraženih, svih sedam iz Đakova, pa je sada u tom slavonskom gradu ukupno 122 zaraženih.

.

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedjeljka 29. lipnja ponovno počinju raditi četiri izdvojene COVID ordinacije u različitim dijelovima grada u kojima se obavlja savjetovanje, trijaža i pregledi osoba sa sumnjom na korona virus.

 

Glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin oštro je na konferenciji za novinare u Ljubljani kritizirao preblagu antiepidemijsku politiku hrvatskih vlasti i najavio da će Slovenija „biti prisiljena“ skinuti Hrvatsku sa popisa sigurnih zemalja, javlja ljubljansko Delo.

 

Izvor: Radio Slobodna Evropa