Slovenci hoće da zatvore granicu sa Hrvatskom

FOTO: Googles Map Ed

Podeli vest!

Slovenačka infektološkinja i čelnica vladine savetodavne grupe za Covid-19 Bojana Beović rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenačke turiste.

 

U razgovoru za mariborski Večer, koji prenosi Jutarnji list, Beovićeva je navela da se slovenačka vlada sinoć sastala kako bi se raspravljalo o novim merama za pripremu odbrane od drugog talasa koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je Hrvatska.

 

– Virus se razbuktao u celoj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uslov da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slede nova ograničenja – rekla je dr Beović.

 

Ona je na kraju otkrila koja je njeno mišljenje o celoj situaciji.

– Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebalo da razmotrimo zatvaranje granice sa Hrvatskom za naše turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi talas epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postaćemo opasni i za druge zemlje”, navela je doktorka, poručujući da bi jedan od najgorih mogućih scenarija bio da se broj zaraženih u dve sedmice poveća četiri puta.

 

Izvor: Nova.rs