Predsednik Vučić nije se pojavio u javnosti tri dana

FOTO: tpknews.com

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije se pojavio u javnosti od 26. juna, kada je boravio u Briselu.

 

Odmah nakon njegovog povratka obelodanjeno je da su koronavirusom zaraženi predsednica Skupštine Maja Gojković, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Iako se u javnosti odmah postavilo pitanje zdravstvenog stanja predsednika Vučića, njegova portparolka Suzana Vasiljević izjavila je da je on dobro i da će, ukoliko bude promene, javnost biti obaveštena o njegovom zdravstvenom stanju.

 

Ipak, tri dana kasnije Vučić se ne pojavljuje u javnosti. U prethodna dva dana objavljena su dva saopštenja na njegovim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, ali on se nigde nije pojavio.

 

Na proslavi izborne pobede u sedištu Srpske napredne stranke očigledno je došlo do opšteg širenja zaraze virusom COVID-19, jer su u roku od nekoliko dana neki od funkcionera smešteni u kovid bolnice.

Od danas su na snazi i nove mere protiv širenja virusa, koje podrazumevaju obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, kao i u javnom prevozu.

 

Trenutno je u nekoliko gradova Srbije izuzetno teška situacija, koja se i dalje pogoršava, a posebno brine apel zdravstvenih radnika u Novom Pazaru, gde su kapaciteti popunjeni, pa se najteži bolesnici transportuju u Kragujevac i Beograd. Teška situacija je i u: Vranju, Tutinu, Nišu, Užicu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu,…

 

Nadležni daju kontradiktorne izjave, dok je u bolnicama sve teže stanje. Javnost je dodatno zabrinuta zbog sve više vesti, u kojima se navodi da se krije prava istina o broju zaraženih.

 

Izvor: Tpknews.com