Vučićević: Predsednik Vučić je genije jedini zna šta radi

FOTO: TV PRVA

Podeli vest!

Čitam, gledam i ne verujem. Nedelja je, evo, dana kako vaskoliki srpski i regionalni društveno-politički analitičari i ostali filozofi opšte prakse bezuspešno pokušavaju da sami sebi objasne kako je to i zašto Aleksandar Vučić na izborima pobedio sa gotovo dvotrećinskom većinom glasova.

 

Je l’ to korona, je l’ su bojkotaši, je l’ je kiša kad joj vreme nije… Svega su se dosetili, svakim jadom zabavili, al’ suštinu, sasvim prostu i posve jednostavnu, niko, nigde i nikako da pogodi Politika, rođaci! Politika. Aleksandar Vučić je tako i toliko ubedljivo pobedio prosto zato što ima politiku.

 

Ne znam da li ste primetili, ali on, predsednik nam države, jedini je danas i ovde koji se bavi politikom, a da zapravo ima politiku. Ima čovek plan i program, ima iza sebe sasvim konkretne, opipljive, svima jasno vidljive rezultate. Ima i ozbiljnu strategiju i najbolju moguću taktiku, a od svoje stranke je napravio najveću i najbolje organizovanu srpsku političku organizaciju svih vremena. I otuda onih 63% na parlamentarnim izborima i zato pobeda na više od 99% lokalnih izbora.

 

Jer, hajte da pogledamo, šta smo to mi, birači, imali pred sobom u nedelju 21. juna? S jedne strane jasnu, doslednu politiku, precizan popis svega dobrog urađenog u poslednjih osam godina i jasan plan šta je to što u naredne četiri mora da se uradi da bi naša deca imala bolju budućnost. A s druge strane? Pa, ništa. Skoro ništa više osim strašnih laži i bolesne mržnje. Gotovo ništa drugo do političke patologije koja se sva svela na ambiciju da se vlast otme na silu.

Prosečan birač u nedelju je, dakle, birao između novih autoputeva i starih demagoških priča; između sadašnje prosečne plate od 514 evra, koja će do 2025. sasvim sigurno porasti na 900 evra i prosečne plate od 330 evra, koju smo imali kada su oni, žuti ‘eksperti’ bili na vlasti; birao je između punog i praznog državnog budžeta; između novih i renoviranih bolnica i raspalog, opljačkanog zdravstvenog sistema koji je valjao samo dosističkim secikesama; između nikad jače i opremljenije Vojske sa 14 novih ‘migova 29’ i one Vojske koja nije imala para ni za akumulator za jedan jedini poluispravni ‘mig’; prosečan birač birao je, da zaključim, između prošlosti i budućnosti, između budućnosti za našu, svu našu decu i budućnosti samo za njihovu tajkunsko-politikantsku decu. Izbor je, složićemo se, bio sasvim lak. Zato je i rezultat ozbiljan.

 

A taj rezultat je takav i zato što je Aleksandar Vučić, posle bezmalo osam godina na najvišim državnim pozicijama, i dalje noviji, svežiji, obrazovaniji, vredniji od svih njih u opoziciji. Ako ga Bog poživi, da mu zdravlja i pameti, ako se sam u nekom trenutku ne umori i ne odustane, vladaće on, dobar vam stojim, bar još dva puta ovoliko.

 

Živi bili, pa videli.

 

Izvor: Informer / Kolumna