Pokrenuta KRIVIČNA PRIJAVA protiv kriznog štaba

FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

Podeli vest!

Narodna poslanica Marinika Tepić i advokat Vladimir Todorić danas su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneli krivičnu prijavu protiv Kriznog štaba angažovanog na suzbijanju pandemije virusa “Kovid-19”.

 

Krivična prijava podneta je u ime svih stradalih od koronavirusa, zaraženih i preminulih koje nema ko da čuje, i u ime svih obmanutih od strane lažnog Kriznog štaba, za koje su zatražene višegodišnje zatvorske kazne zbog ugrožavanja života i zdravlja ljudi.

 

Krivične prijave su podnesene protiv Ane Brnabić, predsednice Vlade, Dr. Zlatibora Lončara ministra zdravlja, Dr. Branimira Nestorovića načelnika odeljenja za alergologiju i pulmologiju Univerzitetske dečije bolnice, Dr. Darije Kisić Tepavčić zamenice direktora Insituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut, Dr. Predraga Kona sanitetskog potpukovnika Vojske Srbije i Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo AP Vojvodine.

 

U krivičnoj prijavi stoji da su gorepomenuti, protiv kojih su podnesene krivične prijave osumnjičeni da su u periodu od 13.03. 2020. do dana podnošenja krivične prijave u Nemanjini 11, u zgradi Vlade Republike Srbije , u Bulevaru Mihaila Pupina 2 u Palati Srbija i na drugim mestima nisu postupali uopšte po odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti članovima 2, stav 1, tačka 12; 6 stav 2 i 3; 11; 52; 53, odnosno po odredbama Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama članovima 2 stav 1 tačka 12, članovima 9, 38 i 39, te da su nezakonito osnovali i vodili Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti “COVID-19″ dana 13.03. 2020. godine, koji je protivpravno preuzeo ingerencije zakonom predviđenih tela i organa za borbu protiv zaraznih bolesti, te da su davanjem neistinitih podataka, za koje su znali da su neistiniti u vezi smrtnosti i broja zaraženih lica na teritoriji Republike Srbije, te da su mimo propisa svojim činjenjem i nečinjenjem dozvolili održavanje javnih događaja, sportskih priredbi u periodu od 1.06. 2020 do 30.06.2020 godine, a posebno održavanjem parlamentarnih i lokalnih izbora 21.06.2020. izazvali opasnost po život i telo ljudi usled čega je nastupila smrt više lica, svesni protivpravnosti svog dela čije su izvršenje hteli”, stoji u krivičnoj prijavi.

 

Izvor: Nova.rs