Sklanjali obolele iz hodnika bolnice da se premijerka i ministri ne stresiraju

FOTO: RTV Pančevo

Podeli vest!

Umesto da poseta državnog vrha umiri građane Novog Pazara tačnim informacijama o razmerama zaraze i ohrabri ih najavama konkretnih vidova pomoći koje će država poslati u Sandžak, postignut je suprotan efekat.

 

Poruka koju su premijerka i ministar zdravlja poslali žiteljima grada iz kojeg danima unazad dolaze zastrašujući izveštaji o broju zaraženih i katastrofalnim uslovima u zdravstvenim ustanovama je da je situacija pod kontrolom i da je jedina razlika između Novog Pazara i drugih žarišta to što je ovde situacija iskorišćena za politizaciju.

 

Vidno revoltirana zvižducima okupljenih građana premijerka Ana Brnabić je navela da je situacija kompleksna u Pazaru i Tutinu, kao i u drugim žarištima u zemlji.

– Jedina razlika je u tome što se u tim žarištima ne politizuje, a ovde je naišlo na izuzetno, izuzetno plodno tle za politizaciju, i onda su se naravno svi ovde sjatili, jer fenomenalno je da odavde dođu lažne vesti, da potpaljuju dalje celu ovu atmosferu, kazala je Brnabić. Ona je dodala da „politizacija neće uspeti“ i da će biti na svakom mestu da odgovaraju na te laži.

 

– Dolazićemo da pokazujemo da stvari funkcionišu, da lekova ima, da opreme ima, da vitamina ima. Nećemo se plašiti ni siledžija, ni političara, ni opozicije, ni opskurnih portala ni opozicionih tajkunskih medija, zato što ovo nije borba za vlast, već borba za ljude pozitivne na kovid i za naš zdravstveni sistem, navela je Brnabić.

 

To nas vraća u uverenje sa kojima Pazarci žive već decenijama, a to je da Srbija ovaj region tretira kao koloniju, ističe Šarenkapić, napominjući da joj je posebno poražavajuće bilo to što su zdravstveni radnici, umesto da se bore za živote sugrađana, nekoliko sati pre dolaska državne delegacije sređivali prostor kako bi izgledao dobro za kamere.

 

Ista stvar zasmetala je i novinaru Medinu Haliloviću, koji ističe da su pre posete premijerke i ministra, pacijenti u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bili smešteni po hodnicima.

– Situacija nimalo nije dobra. Priliv pacijenata je toliki da bi i znatno veći zdravstveni centri imali problem gde da ih smeste, naglašava Halilović. On ističe da je zdravstvena situacija ostavila posledice po život građana koji se osećaju izuzetno nesigurno.

 

 

Izvor: Danas.rs