BEOGRAD UŽIVO: Nakon Vučićevog gostovanja na RTS počeli protesti

FOTO: NOVA.RS

Podeli vest!

Povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domovi u Beogradu, u Studentskom gradu okupio se veliki broj studenata u znak protesta.

 

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

 

Osim Studentskog grada večerašnja izajava predsednika Srbije na ulice izvela je i studente iz Studentskih domova “4. april”, Patris Lumumba na Karaburmi i Kralj Aleksandar I”.

Okupljanje će biti nastavljeno sutra ujutro posle razgovora sa upravnikom u vezi ovog slučaja.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Beogradu od sutra biti na snazi nove mere, čije bi sprovođenje trebalo da popravi epidemiološku situaciju u glavnom gradu. On je rekao da se od sutra na dve nedelje zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 ujutru, a isto važi i za kafiće osim onih koji imaju bašte i dodao da će biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

 

Izvor: Nova.rs