STUDENTI NE SLUŠAJU VUČIĆA! Krenuli ka Skupštini

FOTO: Nova.rs

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS najavio je da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu. Ova vest izazvala je ogorčenje studentata iz svih doma u Beogradu koji su izbog toga izašli na ulice.

 

Prvo okupljanje studenta krenulo je u Studentskom gradu, gde se okupio veliki broj budućih akademaca, koji su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

 

Novobeogradskim kolegama ubrzo su se priključili i studenti iz ostalih domova sa Zvezdare, Karaburme, Voždovca i Bulevara kralja Aleksandra.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

23.10 – Studenti sa Karaburme dok se kreću ka centru grada uzvikuju parole poput : “Izdali ste studente”, “Prodali ste studente”

 

23.01 – Studenti iz studentskog doma Karaburma su se nakon sastajanke kod Vukovog spomenika uputili ka Skupštini uzvikujući “Ne damo domove”, javlja reporterka Nova.rs, sa lica mesta.

22.58 – Studentkinja Učiteljskog fakulteta iz Kruševca kaže da sada ne smeju da popuste u svojim zahtevima.

 

“Vučić je štošta obećavao studentima kao i čitavom narodu i ja mu ništa ne verujem. Kako on misli da dođem pred ispit i gde da budem kad je dom zatvoren. Neće moći tako, mora da nas ostavi ovde da učimo ako već hoće da ostanemo u zemlji”.

 

Izvor: Nova.rs