BEOGRAD: Ženu od 80 godina ostavili ispred bolnice da leži

FOTO: Twitter

Podeli vest!

Moju majku, staru 80 godina, ostavili su šest sati da čeka pred Gradskom bolnicom na Zvezdari i da polusvesna leži na travi bez da joj neko pomogne, priča za Nova.rs Ruzmida Oruči.

 

Ona objašnjava da je njena majka prvog jula iz Kliničkog centra prebačena u Gradsku bolnicu, gde je ostavljena ispred bolnice da čeka na prijem.

 

“Snimljena su joj pluća i na snimku se vidi da je upala uhvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, kovid nije identifikovan. Oni joj u Kliničkom centru daju uput za Gradsku bolnicu, dovezu je i ostave”, priča ona. Objašnjava da niko nije bio u njenoj pratnji kad je otišla u Klinički, pošto su Ruzmidini brat i sestra u bolnici, a snaja u izolaciji.

 

Majka joj se, kako navodi, u jednom trenutku javila telefonom i rekla da čeka na prijem.

“Mislila sam da čeka u nekoj čekaonici, ili negde u bolnici. I kad sam je opet pozvala da vidim kako joj je u bolnici, ona mi kaže da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku sam krenula prema bolnici, dok sam stigla ona je već bila polusvesna, buncala je i ležala na travi, a prišla joj samo jedna žena da joj da malo vode”, prepričava Ruzmida ne krijući bes i suze zbog onoga što je videla.

 

Izvor: Nova.rs