Jelena Ćuruvija: Ubistvo mog oca naručio bračni par Milošević

FOTO: Profimedia / Nebojša Mandić

Podeli vest!

Optimizam, kakav ima prema predstojećoj odluci Apelacionog suda, Jelenu – uprkos svim preprekama i opstrukcijama, godinama koje su prolazile i silnim obećanjima – nije napuštao ni u očekivanju da će pred sud biti izvedeni oni koji su direktno odgovorni za smrt njenog oca.

 

Ćerka ubijenog novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, Jelena, za Cenzolovku govori o očekivanju od postupka pred Apelacionim sudom, koji iduće sedmice počinje razmatranje žalbi na prvostepenu presudu optuženima za ubistvo njenog oca, o žalbi tužioca u kojoj traži poništenje suđenja, kao i o prvom susretu s optuženima, o tome kako je dočekala prvostepenu presudu i šta bi za nju značilo stavljanje tačke na sudski proces koji je počeo još 2015. godine.

 

„Moja porodica i ja čekamo 20 godina da ubice mog tate budu iza rešetaka. Očekujem od sudija Apelacionog suda da pažljivo i detaljno prođu kroz ceo slučaj i da potvrde prvostepenu presudu“, kaže Jelena Ćuruvija Đurica, ćerka ubijenog novinara i izdavača Slavka Ćuruvije, povodom predstojećih javnih sednica Apelacionog suda u Beogradu (7, 8. i 9. jula) na kojima će biti razmatrane žalbe na prvostepenu presudu.

 

Tom presudom, koju je 5. aprila prošle godine, gotovo 20 godina nakon ubistva, izreklo tročlano sudsko veće – na ukupno 100 godina zatvora osuđeni su rukovodioci i pripadnici Resora državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak.

 

Iz presude je, međutim, izostalo ime osobe koja je naredila ubistvo, kao i one koja je na Uskrs 1999. ispalila 14 metaka u vlasnika Dnevnog telegrafa i magazina Evropljanin.

Optimizam, kakav ima prema predstojećoj odluci Apelacionog suda, Jelenu – uprkos svim preprekama i opstrukcijama, godinama koje su prolazile i silnim obećanjima – nije napuštao ni u očekivanju da će pred sud biti izvedeni oni koji su direktno odgovorni za smrt njenog oca. Makar oni.

 

„Mama, brat i ja nikada nismo prestali da se nadamo da će do suđenja doći, ali smo sve vreme bili svesni da se, u stvari, slučaj ne mrda sa mrtve tačke“, ističe Jelena u intervjuu za Cenzolovku.

 

Izvor: Cenzolovka / Espreso