NEMAČKI MEDIJI: Vlada Srbije krije broj obolelih od Korone

FOTO: Twitter

Podeli vest!

Kada je premijerka Srbije u žarištu korone u Novom Pazaru stala pred mikrofon, ljuti građani skoro da nisu mogli da se smire. Dovikivali su imena mrtvih, preminulih od Covid-19, zbog lošeg upravljanja i korupcije.

 

Lekari su se okretali premijerki, brojke obolelih i umrlih su “prešminkane” i situacija je gora nego što Vlada želi da prizna – navodi se u video prilogu nemačke televizije “ZDF hojt”, koja je izveštavala o aktuelnoj situaciji u Srbiji sa koronavirusom, navodeći između ostalog, da je ublažavanje mera zbog izbora doprinelo sve većoj zarazi virusom.

– U Evropi postoje zemlje u kojima se registruje porast broja inficiranih, Srbija na primer. Posle kratkog “lokdauna”, skoro se i vratio svakodnevni život. Sa izbornim žurkama pre dve nedelje ili punim fudbalskim stadionima. Vlada smatra da je situacija pod kontrolom, ali po tom pitanju u međunarodnoj zajednici raste sumnja – navodi se u izveštaju nemačke televizije.

 

U video prilogu koji su stanovnici Nemačke imali priliku da vide, dominiraju slike iz Novog Pazara, zvižduci premijerki i ministru zdravlja i svedočenja ljudi koji tvrde da ima mnogo više umrlih nego što srpske vlasti prikazuju.

 

– Slike iz bolnice očigledno pokazuju da je zdravstveni sistem preopterećen. Prepuna odeljenja, nedostaje materijal, a i osoblje, jer su i oni često sami inficirani – navodi ZDF i dodaje:

– Porast infekcije je počeo neposredno pred parlamentarne izbore. Ublažavanje mera protiv korone je pomoglo vladajućoj stranci predsednika Vučića u pobedi. Sa trubačima se slavilo, a nakon toga su se razbolela tri člana Vlade.

Televizija konstatuje da je u Srbiji ponovo obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i to da je Evropska unija demonstrativno upozorila svoje građane u vezi sa putovanjima u Srbiju.

 

Izvor: Direktno.rs