Preminuo nagrađivani načelnik policije Dejan Jović

FOTO: Privatna arhiva

Podeli vest!

Dejan Jović, bivši zamenik načelnika Trećeg odeljenja (za krvne i seksualne delikte) Policijske uprave za grad Beograd, preminuo je u 48-oj godini od posledica koronavirusa, a zdravlje je ozbiljno počelo da se narušava nakon što se, zbog savesnog obavljanja posla – rasvetljavanja ubistava i napada, našao na udaru pojedinaca sa jakim vezama u političkim strukturama.

 

Upravo zbog toga što je istrajavao da se utvrde krivci za najteža krivična dela, uhapšen i optužen za trgovinu uticajem, a da je sve bilo nameštaljka koja je je trebalo da kompromituje njega i njegov rad svedoči oslobađajuća presuda Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu izrečena prošlog decembra.

 

Tokom policijske karijere, započete 1992. godine, Jović je nekoliko puta nagrađivan i odlikovan. Pre 17 godina proglašen najboljim policajcem u Srbiji, odlikovan ordenom borca, a na dužnosti je dva puta ranjavan. Tokom karijere je postepeno napredovao da bio pre nekoliko godina postavljen za zamenika načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i imovinskih delikata PU za grad Beograd, u kome je dugo radio kao operativac.

 

Upravo na poziciji drugog čoveka tzv. Trećeg odeljenja radio na otkrivanju počinioca ubistava Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda. Rukovodio je i istragom za upad u klub „Komitet” 6. oktobra 2018. godine kada je grupa vandala razlupala ceo lokal.

 

Oba pomenuta slučaja, direktno ili indirektno, dovođena su u vezu sa Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, koji slovi za vođu Partizanove navijačke grupe “Janičari”. U slučaju likvidacije Vlastimira Miloševića, Belivuk je bio jedan od optuženih, ali je posle sudskog postupka oslobođen i to pravosnažno. U slučaju poznatom kao i “Beton hala”, svi okrivljeni za vandalski upad u „Komitet”, kako su tada pisali beogradski mediji, bili su pod Belivukovom “kontrolom”.

 

Izvor: Direktno.rs