JAVNE LIČNOSTI PROTIV VUČIĆA: Taoci smo narcisoidnog psihopate

FOTO: Nova Kolaž

Podeli vest!

U jeku studentskih protesta koji su se juče raspršili širom Beograda zbog obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je između ostalog, na Javnom servisu zatržio zatvaranje studentskih domova i iseljavanje studenata, javnu podršku pružila je i nekolicina poznatih, što muzičara što glumaca, koji su putem društvenih mreža navijali za studente.

 

Između ostalih, jučerašnje obraćanje predsednika komentarisala je i dugogodišnja novinarka Tanja Vojtehovski, koja je napisala da smo “taoci narcisoidnog psihopate”.

 

Sve je krenulo od objave influenserke Dunje Jovanjić, koja nije direktno komentarisala politiku, niti predsednika, niti studentske proteste, ali je kroz položaj jutjubera, blogera i influensera istakla da, kako kaže, nisu oni krivi za probleme koji se dešavaju u društvu, već da svi, kako je rekla, treba da razmisle koji broj zaokružuju kada država besramno zakaže.

 

Odmah potom se oglasio i reditelj Vojkan Arsić, koji je na društvenim mrežama objavljivao fotografije i video snimke sa studentskih protesta, navodeći da se uputio pravo ka Skupštini grada.

Novinarka, autorka i voditeljka Tatjana Vojtehovski, takođe je na Tviteru objavila nekoliko statusa kojima je podržala studentske proteste. Ona je uglavnom repostavala objave i snimke drugih ljudi, koji su jasno prikazivali šta se dešava u Studenjaku i ispred Skupštine. Takođe je i napisala da smo, kako je rekla, taoci narcisoidnog psihopate.

 

Podršku za studente pružila je i kantautorka Bojana Vunturišević, koja je na svom Instagramu objavila fotografije sa protesta i kratko napisala “Studenti” zajedno sa emodžijem srca. Glumica Jelena Tinska, takođe je na društvenim mrežama komentarisala sinoćnja dešavanja, te je istakla da je predsednik Srbije zapravo “prejadan lik koji se plaši svoje senke”, ali da je, kako je napisala na Fejsbuku, “ubedio narod da je sila”.

 

Glumica i producentkinja Bojana Maljević nije direktno komentarisala studente i proteste, ali je očigledno, prateći predsednikovo obraćanje na RTS-u napisala da “krizni štab laže predsednika”.

 

Izvor: Nova.rs