VULIN: Putin je zaplakao kad nas je video sve u Beogradu

FOTO: 021.RS

Podeli vest!

Odnosi Putina i Srbije menjaju se često a Vučić pokušava da održi dobar balans između Istoka i Zapada.

 

Zadnja poseta Putina pokazala je da možda i nije sve tako sjajno, delovao je poprilično neraspoloženo.

 

Ipak ministar odbrane negirao je to.

 

Mediji su tada pisali:

Ministar odbrane Vulin izjavio je da je Putin bio oduševljen dočekom u Beogradom i da nisu tačni navodi medija i opozicije da je Putin “pobegao” iz Srbije jer nije bio raspoložen.

Znate Putin je jaka ličnost vrlo strog i programiran. Jako je teško izmamiti mu osmjeh i omekšati ga kao i većinu Rusa, tako vam je to uvjek – rekao je Vulin i dodao:

Čovjek je bio dosta poslovan i uzdržan cijelo vrujeme. Ipak omekšali smo ga dva puta. U prvom navratu kada smo mu poklonili psa Pašu tada se baš opustio i poslije. Drugi put kada smo ga doveli ispred Hrama Svetog Save. Kada nas je sve ugledao i onaj narod tamo masovni zaplakao je.

 

Da li je Putin zaista zaplakao od sreće ili ne pitanje je ali sigurno je da odnosi Srbije i SAD bodu dugo oči Moskvi a poslednje mešanje Vašingtona oko rešavanja Kosova, Moskva je posebno beležila.

Kako upućeniji ljudi u diplomatiji kažu, Putin nije u potpunosti zadovoljan Vučićem ali većeg političara i autoriteta u Srbiji za sada nema.

 

Diplomata Sergej Kovačević tvrdi da Putin ne gleda blagonaklono na Vučića jer se često igraju dvostruke igre, ali s obzirom da Srbija još godinama neće ući u EU ni NATO, Mosvka može da odahne.

Vučić je najavio da će Putin doći u oktobru u Beograd a za sada nije poznato kakvu će formalnu poruku Putin uputiti ljudima iz naše vlasti.

 

Upravo zato Nemačka i EU počinju da uveravaju ednika Vučića da Srbija može u uniju do 2026. godine a Amerikanci nude posredovanje oko Kosova. Mali vakum u odnosima Beograda i Moskve mora se iskoristiti.

 

Izvor: Dnevni Žurnal