Vlasnik firme koja seče drveće po Košutnjaku je gradski urbanista

FOTO: Printsreen

Podeli vest!

Izgradnja sportske dvorane na Košutnjaku ponovo je u žiži. Posle žalbi i protesta građana nezadovoljnih zbog seče drveća, prvi put se oglasio gradski urbanista. Marko Stojčić za N1 tvrdi da je na Košutnjaku posečeno samo 17 stabala, a u činjenici da je baš on dobio posao projektovanja, i to dok je bio član Komsije za planove, ne vidi problem.

 

“Objekat je postavljen urbanistički baš tako da zaobilazi drveće, naravno da nije moguće sve”.

Tako glavni gradski urbanista i čovek čija je firma radila projekat za izgradnju sportske dvorane, objašnjava ono što se prethodnih dana dešava na Košutnjaku. Dok su nezadovoljni građani ispraćali kamione pune palih borova, hrastova i lipa, zvanični podatak Ministarstva građevinarstva je da je posečeno 19 stabala.

 

“Sada se ta cifra povećava sa novih 13 stabala. U okviru samog gradilišta dosta stabala je potkopano i počinju da se suše. To znači da će i to biti posečeno”, kaže Vesna Milojević.

Gradski urbanista demantuje i građane i Ministarstvo građevinarstva. U priču unosi potpuno nove podatke o broju posečenih stabala.

 

N1: Meštani pominju cifru od 60?

“Ne, 16 ili 17, mislim da je 17. Od tih 17 ja ne znam tačno sada, postoji taj njihov izveštaj koliko tih stabala svakako je moralo da se ukloni. Recimo da je polovina, tako da za tako veliki i važan objekat osam ili devet stabala, moja procena je, ne mora svako da se složi sa mnom, da je ovo veća korist nego šteta”, kaže gradski urbanista Marko Stojčić.

 

Nezadovoljnim Beograđanima štetu, firmi gradskog arhitekte izgradnja sportske dvorane donela je korist. Stojčićev atelje Arhitekton, kao jedini učesnik tendera, dobio je posao izrade projekta, vredan 25 miliona dinara.

 

Izvor: N1