Dragan Bujošević neće više biti direktor RTS-a

FOTO: RTS

Podeli vest!

Upravni odbor Radio televizije Srbije (RTS) odbacio je danas prijavu v. d. direktora RTS-a Dragana Bujoševića za generalnog direktora ove medijske kuće. Odluka je doneta zbog nepotpune dokumentacije, kaže za Nova.rs direktor fotografije javnog servisa Vasko Vasović.

 

Prema saznanjima Vasovića, Upravni odbor je osim Bujuševićeve, zbog nepotpune dokumentacije, odbacio prijave još dva kandidata – urednika jutarnjeg programa RTS-a Vladimira Palikuće i novinara RTS-a u penziji Svetislava Nedeljkovića.

 

Tako su u konkurenciji za novog generalnog direktora javnog servisa ostala samo dva kanditata, čije su prijave prihvaćene – Vasko Vasović i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović.

 

Nova.rs je pisala od tome, da je doskorašnji direktor RTS-a Dragan Bujošević zakasnio sa predajom dokumentacije na konkurs.

 

RTS je 29. maja raspisao konkurs za generalnog direktora. Od tada je počeo da teče rok od mesec dana za dostavljanje prijava.

 

Dokumentacija kandidata prijavljenih na konkurs otvorena je danas, nakon čega Upravnom odboru RTS-a počinje da teče rok od od 45 dana za imenovanje novog generalnog direktora javnog servisa.

 

Izvor: Nova.rs