Pupovac: Čekamo konačne rezultate izbora

FOTO: N1 Zagreb

Podeli vest!

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je, posle objavljivanja preliminarnih rezultata izbora u Hrvatskoj, da će hrvatski Sabor u celini gledano biti težak i da SDSS sada ne razmišlja o postavljanju uslova pobedničkom HDZ-u, već isključivo o svojim izbornim rezultatima.

 

Pupovac je naglasio da je bilo vidljivo da se HDZ oporavlja poslednjih desetak dana, ali da nije bilo očekivano da će Restart koalicija proći ovako loše, prenosi agencija Hina. Pupovac je naveo da će njegova stranka sačekati konačne rezultate.

 

“HDZ je očuvao političku snagu u političkom životu koja mu pruža mogućnost da formira koaliciju”, rekao je Pupovac.

Govoreći o eventualnoj saradnji sa Domovinskim pokretom koji predvodi Miroslav Škoro, Pupovac je rekao da je bilo mnogo kampanje protiv njega, ali da će se pričekati i potom proceniti “šta je realno moguće – ulaziti u koaliciju ili ne”.

 

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević.

Andrej Plenković i HDZ pobednici su parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, pokazuju nepotpuni i preliminarni podaci Državne izborne komisije.

 

Izvor: N1 Srbija