Šešelj: Jerkov mi je rekla da sam ratni zločinac

FOTO: Blic.rs Kolaž

Podeli vest!

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je odbio “svaki razgovor i izjašnjenje” kod višeg javnog tužioca u Beogradu u vezi sa ugrožavanjem potpredsednice DS Aleksandre Jerkov.

 

Šešelj je novinarima potvrdio da je objavio knjigu “Ustaška k…. Aleksandra Jerkov”, a na pitanje da li smatra da je na taj način ugrozio bezbednost potpredsednice DS odgovorio je da je ona njega nazivala ratnim zločincem i da, ako ona ne ugrožava njegovu bezbednost nazivajući ga tako, ne vidi zašto bi on brinuo o njenoj.

 

On u celoj stvari ne vidi ni da je stvar došla do tužilaštva zbog prijave Jerkov, već da ga je, “po nalogu zapadnih sila, Aleksandar Vučić kršenjem izbornih zakona odstranio iz skupštine” i da je sad počela “faza krivičnog progona”.

– Ja sam podneo kontratužbu i imam veći novčani zahtev pošto me je nazivala ratnim zločincem. To je mnogo gore. Nazvati nekog “ustaškom k…” je teška uvreda, a nazvati nekog ratnim zločincem je najteža moguća kleveta, jer ja nisam proglašen ratnim zločincem, niti sam osuđen za bilo koji ratni zločin – rekao je Šešelj ispred Palate pravde.

 

Šešelj je naveo da je već šest ili sedam puta dobijao poziv od zamenika višeg javnog tužioca Aleksandra Momčilovića za saslušanje, navodeći da se do sada nije osvrtao na taj poziv, jer je, kaže, imao poslanički imunitet.

– Pošto sam sad ostao bez poslaničkog imuniteta moja je dužnost da se odazovem na poziv vlasti, ali nije moja dužnost da razgovaram sa vlastima. I zato sam odbio svaki razgovor i izjašnjenje – rekao je Šešelj.

 

Izvor: Informer.rs