A KAZNA? Vučić u zatvorenom prostoru bez maske!

FOTO: Prinrtscreen

Podeli vest!

U Srbiji se od petka 10. jula uvodi policijski čas do ponedeljka, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se od 18 sati obraća se javnosti povodom razgovora o formiranju nove Vlade Republike Srbije, nastavka dijaloga između Beograda i Prištine i planova za suzbijanje epidemije Kovid-19.

 

Mere počnju u petak, a Krizni štab će doneti tačne mere. Policijski čas uvodi se od petka do ponedeljka, najverovatnije od 18h do ponedeljka u 5 ujutru, verovatno na teritoriji cele Srbije, rekao je predsednik Srbije i dodao da će o konačnim merama odlučiti Krizni štab.

 

– Danas je od početka pandemije za nas svakako najteži dan. Evo 13 preminulih, i već u ovom trenutku ima više od 120 ljud na respiratorima. Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada, ali Beogra dje u kritičnoj situaciji. U skladu sa tim, prenego što budem govorio konkretno, reći ću koje ćemo mere preduzeti.

– Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje na više od pet ljudi, a od petka policjski čas u Beogradu. Razume se, ostavićemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca da izlaze, majkama sa decom i penzionerima. rekao je Vučić.

 

Vučić je istakao da mu je prva briga da zaštiti građane, te da sve političke reakcije, sve šerpe, bes, budu usmereni na njega, a ne na lekare.

 

– Ovom brzinom kako se bolnice pune mi više bolnice nemamo, rekao je Vučić.

 

Zanimnljivo je i to da Vučić nije nosio obaveuznu masku u zatvorenom prostoru tokom konferencije iako su svi dužni bili da je nose od obezbđenja do novinara.