DOKTOR STEVANOVIĆ: Policijski čas je dobro rešenje!

FOTO: PINK

Podeli vest!

U ovom trenutku nemoguće je dati tačnu prognozu koliko će situacija sa virusom korona da traje, izjavio je direktor Infektivne klinike prof. dr Goran Stevanović.

– Moramo da se spremimo na to da će ovo trajati dugo, najverovatnije na osnovu svega što smo videli, virus neće prirodno iščeznuti. Dva su načina kontrole: da postoji efikasan lek, a drugo je efikasna vakcina. To nije u naznaci za skoriju budućnost – istakao je direktor Infektivne klinike gostujući na Javnom sevisu.

 

Prema njegovim rečima, moramo da se spremimo da ćemo imati permanentno prisutan virus, da će Kovid-19 biti sa nama.

– Moramo da naučimo da zdravstveni radnici moraju da se prilagode da će raditi sa njim – rekao je prof. Goran Stevanović.

 

Uvođenje policijskog časa je diskutabilno rešenje jer nakon tih mera ljudi će hteti više da se druže ali je to svakako rešenje za stopiranje širenja zaraze.

 

– To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunikacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima – najavio je Stevanović.

 

Kurir / Dneni Žurnal