SVAŠTA! Željko Mitrović vozio skejt oko Trga Slavija

Podeli vest!

Vlasnik “Pink Media Group” Željko Mirović, kao veliki ljubitelj ekstremnih sportova i inovacija, predstavio je nedavno jedan od desetak patenata koje je planirao za ovo leto: turbo mlaznice za skejt, rolere i bicikl.

 

Željkov patent, koji predstavlja pravu poslasticu za sve one koji vole ekstremne sportove i adrenalin, primećen je i na svetskom nivou, te će se turbo mlaznice naći u slobodnoj prodaji u čuvenoj londonskoj robnoj kući “Selfridges” od 1. oktobra, dok će se od novembra prodavati u Parizu i Njujorku.

 

Ovaj patent izazvao je i veliko interesovanje Željkovih pratilaca na društvenim mrežama, koji su mogli da prate ceo proces: od nastanka patenta, priprema za testiranje, pa sve do samog testiranja na kopnu i u vazduhu, uz pomoć pokretne hidraulične platforme za parasejling, koja je takođe Željkov patent.

 

Iako su bili oduševljeni rezultatima testiranja, mnogi korisnici društvenih mrža zapitali su se kako turbo mlaznice mogu da se primene u svakdnevnom životu i da li je to uopšte moguće. S obzirom na to da Željko osluškuje želje svojih pratilaca, odlučio je da im pokaže kako turbo mlaznice funkcionišu u normalnom saobraćaju.

 

U noći između subote i nedelje, negde pred zoru, Željko je na Slaviji snimao promotivni video za londonski “Selfridges” i tom prilikom pokazao kako izgleda vožnja skejta sa turbo mlaznicama u svakodnevnim uslovima.

 

Posle velike polemike na društvenim mrežama, odnosno brojnih pitanja kako se mlaznice zapravo mogu koristiti u običnom životu i saobraćaju. Mi smo snimili klip, koji će služiti pre svega u promoivnse svrhe za londonski “Selfridges”, koji će turbo mlaznice prodavati eksluzivno 30 dana, počevši od 1. oktobra, a onda i širom sveta. Ali ono što je najvažnije, taj klip pokazuje kako najnormalnije i najbezbednije , bez soro bilo kakve zaštitne opreme, se turbo mlaznice mogu upotrebljavati u svakodnevnom životu i saobraćaju, kao trotineti sa električnim pogonom. Želim ovom prilikom da se zahvalim profesorima, asistentima inženjerima sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji su pre svega imali poverenje da neke od ovih mojih ideja imaju smisla, a zatim i na velikom trudu da se svi ovi projekti realizuju – rekao je Željko.

 

Izvor: Republika.rs