Sergej Trifunović pretučen ispred Skupštine

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Janko Veselinović je pročitao četiri zahteva, među kojima je hitno imenovanje novog “depolitizovanog Kriznog štaba”.

 

Drugi zahtev odnosi se na odgovaornost policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodilaca koji su, kako kažu, primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt.

 

Traže hitno puštanje uhapšenih građana i informaciju o stanju povređenih , kao i objektivo izveštavanje RTS o zahtevima i protestima pobunjenih građana.

Među okupljenima su Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, kao i pristalice Saveza za Srbiju i veliki broj medija.

 

Političke stranke su, inače, od juče pozivale svoje pristalice putem društvenih mreža da se okupe na tom mestu.

Na pitanje kako komentarišu to što su građani sinoć poručili da ne žele političare među sobom time šti su oterali Vuka Jeremića sa ulaza u Skupštinu Srbije, Veselinović je rekao da to nisu bili građani, već ubačeni provokatori, i upozorio da ih možda ima i danas među okupljenima.

 

Po završetku pres konferencije okupljeni su se uputili ka Predsedništvu Srbije, a kolonu vode predsednik DS Zoran Lutovac i njegova zamenica Dragana Rakić.

Oko Skupštine Srbije, gde su sinoć bili neredi i nasilne demonstracije, raspoređena je policija pod punom opremom.

 

UŽIVO:

19.10 – Sergeja Trifunovića izvređali, prebili i oterali! Krvave glave napustio protest!

 

Trifunovića je grupa okupljenih građana izgurala na suprotnu stranu ulice dok je pokušavao da priđe zgradi parlamenta. Sergej je izudaran fotoaparatom u glavu!

Manji incident dogodio se i na raskrsnici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra gde su okupljeni građani gurali pojedine funkcionere PSG.

 

Izvor: Kurir.rs