Vučić zamolio ljude da ne idu na proteste

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćao se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu! Sva aktuelna dešavanja iz obraćanja predsednika ste pratili u našem lajv blogu.

 

Naime, nakon njegovog jučerašnjeg obraćanja, u kome je najavio uvođenje policijskog časa u Beogradu tokom narednog vikenda, pred Skupštinom Srbije se okupilo više od deset hiljada ljudi, nezadovoljnih tom odlukom.

 

Podržali bi bilo koga, samo da napakoste Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će pojedini političari iz Hrvatske i drugih zemalja podržati bilo koga, bez obzira na njihove stavove, ukoliko na taj način mogu da pokušaju da napakoste Srbiji i njemu.

 

Upitan za reakcije političara iz Hrvatske na jučerašnji protest, posebno bivše premijerke Jadranke Kosor, koja je rekla da će tražiti izbacivanje SNS iz EPP, što nije tražila za CDU kada je nemačka policija reagovala na proteste u toj zemlji, Vučić je rekao da oni znaju da je policija u svim zemljama Evrope reagovale po deset puta oštrije.

 

Kako kaže, sinoć je srpska policija čekala, ćutala i trpela, a odgovorila tek kada su demonstranti zauzeli objekat i kad su ih pogodile mnoge kamenice.

-Oni to sve znaju, ali meni je interesantno kako se pronađu da podrže one najgore, koji se ne libe da kažu da su i Hitlerovi simpatizeri, kao neka od ovih lica koja su upadala u parlament i njih će da podrže… samo da bi napakostili Vučiću i Srbiji”, rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će umesto večeras u Pariz na sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom otputovati sutra, a noć će, kako kaže, provesti u zgradi Predsedništva, kako bi pokazao onima koji su najavili proteste za popodne da ih se ne plaši.

 

Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih.

 

-Ja pozivam ljude da ne izlaze na demonstracije, ne zato što ih se plašim, ja ću biti ovde, putovaću ujutru u Pariz umesto večeras, biću manje odmoran za razgovore sa Makronom, samo da bih vam pokazao da se nimalo ne plašim nikoga i ničega, jer sam odabran od naroda i znam koliku podršku imam za odgovornu politiku i za politiku uspeha pristojne, moderne i normalne Srbije”, poručio je Vučić.

 

Izvor: Espreso /Danas