Ministarstvo odbrane: 63. brigada nije otkazala poslušnost

FOTO: Printscreen

Podeli vest!

Ministrastvo odbrane saopštilo je danas da 63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima i da nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično.

 

U tom ministarstvu navode da je zlonamerna i lažna vest koju je izrekao predsednik jednog od nereprezentativnih sindikata u Vojsi Srbije Dejan Pavlović, a preneli pojedini mediji – da je prema nezvaničnim podacima tog sindikata ministar odbrane Aleksandar Vulin hteo da angažuje pripadnike 63. padobranske brigade na suzbijanju demontracija u Nišu, jer MUP nije imao dovoljno ljudi u tom gradu.

 

Ministarstvo odbrane ističe u saopštanju da se sve jedinice Vojske Srbije, pa i 63. padobranska brigada, upotrebljavaju samo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije.

Kako je navedeno, nadležni organi Vojne policije pozvaće na saslušanje Dejana Pavlovića da kao pripadnik Vojske Srbije da obaveštenje na okolnosti date izjave medijima kojom je plasirao laži o Vojsci Srbije.

 

Ministarstvo poziva medije da ne objavljuju takve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe i uznemire javnost.

 

(Kurir.rs/Tanjug)