SVAKA ČAST! Demonstranti oterali nasilne huligane sa protesta

FOTO: Nova

Podeli vest!

Eksplozije pirotehničkih sredstava, poznatih pod nazovima “topovski udar” odjeknuli su oko 21:30 na prostoru između Skupštine grada i Predsedništva Srbije, ispred Pionirskog parka, u trenutku dok većina demonstranata pred Skupštinom Srbije sedi i mirno protestuje već dva i po sata.

 

Prisustvo provokatora na trećem po redu građanskom protestu pred Skupštinom Srbije, sve je očiglednija, a brojni demonstranti koji su se danas odazvali apelu da protestuju sedeći na ulici, tvrde da su više puta videli grupe mladića koje su se čudno ponašale.

Naime, svedoci su ispričali da su trojica mladića naglo počeli da trče između demonstranata koji su sedeli u pravcu Skupštine grada, kao i da su prethodno pozivali okupljene da ustanu.

“Sedite dole” ori se Trgom Nikole Pašića svako put kada se primeti nečije sumnjivo ponašanje. Isto su viukali i u trenutku kada je jedna osoba zapalila baklju.

 

Grupa provokatora, raspoređena ispred Skupštine Srbije i preko puta na ulazu u Pionirski park napala je večeras demonstrante koji satima mirno protestuju sedeći na ulici.

 

Grupe mladića potukle suse na ulazu u park, u koji su prethodno pobacane zapaljene baklje.

Grupa koja je izazvala incident, navodno je oterana, a građani koji mirno protestuju pozivaju sve da se vrate i sednu na ulicu.

 

Izvor: Nova.rs