VULIN NA PINKU: Neko hoće građanski rat u Srbiji

FOTO: Pink

Podeli vest!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da su nasilni protesti u Beogradu i Novom Sadu pokušaj državnog udara, pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata u Srbiji.

 

– Imamo strašno nasilje na ulicama, imamo pokušaj državnog udara, pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti I izazivanja građanskog rata u Srbiji – rekao je Vulin za Pink i istakao da ništa nije slučajno i da je sve pažljivo i dugo pripremano.

 

On je dodao da to ne može nikako drugačije da se objasni I da ne postoji nikakav razlog, ni jedan jedini povod da se zapali Skupština, da se napadne Gradska kuća u Novom Sadu, da se napadaju policajci, da se prebijaju ljudi na ulicama, da se ugrožava život, da se ugrožava imovina građana Srbije.

 

Ne postoji ni jedan jedini razlog, ni jedno jedino opravdanje. Ovo je pokušaj državnog udara i pokušaj izazivanja građanskog rata u Srbiji.

Kako je istakao, sve ono što smo gradili proteklih godina i za šta smo se borili, političku stabilnost, mir i sigurnost sve to sada može biti ugroženo zato što se pokušava dobiti vlast bez izbora.

 

Vulin je podvukao da to ne može da se dešava u jednoj uređenoj civilizovanoj Srbiji, kakva je ona bila svih godina iza nas, te da nema razloga da se tako nešto dešava osim pokušaja državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti.

 

– Mnogi koji su bacali molotovljeve koktele i kamenice sigurno su bili pod uticajem narkotika i alkohola – naveo je ministar i istakao da ovo nije slučajno i da nije bez koordinacije i da nije slučajno da su u istom trenutku na istom tačkama u Srbiji napadaju iste institucije na isti način.

 

Kako je primetio nije slučajno da se nađe stotinu baklji, da se nađu suzavci, topovski udari…

– Očigledno je da postoji koordicnaija. Ali ako zanemarimo političku komponentu, tamo je bilo puno mladih ljudi, ja pitam njihove roditelje da li znaju gde su bili? Da li bilo ko vaspitava svog sina da se drogira i baci kamen na policajca? Jel bilo ko ponosan na svoje dete kada se tako nešto dešava? Kako to možemo da prihvatimo kao društvo? – dodao je Vulin.

 

iZVOR: Pink