BRNABIĆ UŽIVO: 18 osoba umrlo od Korone, neodgovorni ste!

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Premijerka Srbije Ana Brnabić obraća se građanima Srbije na vanrednoj konferenciji.

 

Ona govori o teškoj epidemiološkoj situaciji i broju zaraženih koronom.

 

– Danas je nažalost po velikom broju parametara najgori dan od početka borbe s koronom. Zato sam želela da se obratim. U proteklih 24 časa preminulo je čak 18 osoba, 130 je na respiratorima, i od 8.646 testiranih imamo 386 novozaraženih.

 

– Najkritičnije je u Beogradu, pa Šabac, Novi Pazar. Pogoršanje cele situacije vidimo u celom regionu – rekla je premijerka.

– Ako ovako nastavimo, čini mi se da ćemo brzo premašiti crne brojke. Od utorka 30. juna doneta je mera da bude obavezna mera nošenja maski u Beogradu, ali ne vidimo poboljšanje situacije. Zaista ćemo sa još većom pažnjom pratiti razvoj epidemiološke situacije kako bismo reagovali.

 

Ona kaže da je ovo rezultat naše nediscipline od pre 5-6 dana, a rezultate protesta ćemo videti za 3-4 dana.

– Preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mera, nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, na otvorenom kada ste u većoj grupi, držanje distance, često pranje ruku, da budemo maksimalno disciplinovani.

 

– Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mera da sačuvamo zdravlje i života ljudi- rekla je Brnabićeva i dodala da je po njenom mišljenju najefektnija mera uvođenje vanrednog stanja i zabrana kretanja.

Ona kaže da će se, ako se ovakva situacija nastavi, svako malo morati uvoditi nove mere i da je potrebna stroga disciplina pojedinaca.

 

– Verujem da možemo svi zajedno da dovedemo ove brojeve pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja, najneodgovornije ponašanje su protesti. Za borbu protiv korone nema više vremena, a za proteste će uvek imati – naglasila je premijerka i dodala da će naš zdravstveni sistem videti veliki broj ljudi koji su prethodnih dana bili na ulicama.

 

Ona dodaje da je za nju protest samo okupljanje ljudi, neozbiljno ponašanje.

-Još jednom preklinjem građane Srbije da u ovome budemo zajedno, ovaj virus je takav da je ovo borba svih nas pojedinačno. Ne može da pomogne vlada, mogu samo restriktivne mere, a mi od njih nećemo prezati – naglasila je Brnabićeva.

 

Izvor: Kurir.rs