Direktor Rebić: Sramota, povređeno je 118 policajaca!

FOTO:FoNet / Mrđa

Podeli vest!

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

 

„Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi“, rekao je Rebić i dodao da su tokom sinoćnih protesta procesuirane 153 osobe.

 

Direktor policije je takođe istakao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i imovinu Republike Srbije.

„Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama“, naglasio je Rebić.

 

Rebić je podsetio da je policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

 

„Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama“, istakao je Rebić.

 

On je dodao i da smo na protestima mogli da vidimo i određeni broj političara koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

 

Izvor: Danas.rs