Napadnuti novinari N1, Al Džazira, Nova i agencije Beta

FOTO: Beta

Podeli vest!

Još jedan napad na pripadnike msedme sile zabeležen je na večerašnjem protestu pred Skupštinom Srbije, kada je grupa huligana napala televizijsku ekipu “Al Džazire” i uništila im opremu.

 

Televizija N1 prenosi da snimatelj i novinarka “Al Džazire” nisu povređeni u ovom divljačkom napadu, ali da im je kamera uništena zbog čega nisu mogli da emituju protest.

 

Podsećamo, novinarske ekipe svih dana protesta bile su na meti huligana, a u divljačkim napadima više njih je i teže povređeno.

 

Glavni urednik novinske agencije “Beta” Draga Janjić izjavio je u direktnom uključenju u vanrednom programu televizije N1, da je njegov fotreporter Miloš Miškov teško povređen i zadržan u Urgentnom centru, jer su lekari utvrdili da mu je od udarca kamenice, kojom je grupa desničarskih demonstranata gađala policiju pred skupštinom, naprsla lobanja.

 

Janić je kazao da mu je u dva dana povređeno četvoro kolega iz redakcije i da je to nešto što nikada u svojoj karijeri nije doživeo. Ranije su napadnuti novinari N1, Nova.rs.

 

Izvor: Tanjug / Nova.rs