OPET NEREDI! Huligani bacaju kamenje, policija šalje suzavce

Podeli vest!

Petroica maskiranih mladića koja su se povukli s ulaza Narodne skupštine, nakon nekoliko sekundi u trku u se vratili ka ulazu, i delovima kamenih kocki koje su izvukli iz pločnika, počeli su da gađaju policijski kordon. Usledio je opšti haos.

 

Ekstremni protestanti zasuli su policiju kamenjemm, dok je većina ostalih demonstranata počela da se povlači ka Bulevaru kralja Aleksandra.

 

Sudeći po količini kamenica koje lete, demonstranti su ih verovatno unapred pripremili. U pomoć kordonima koji su raspoređeni isšred ulaza u Skupštinu, u pomoć pristiže još jedan kordon.

U jednom trenutku policija je jurišom krenula na demonstrante koji su počeli da beže, a ispaljen je i suzavac kod Crkve svetog Marka.

 

Demonstranti koji su sve vreme mirno protestovali povuklo se ka Bulevaru kralja Aleksandra.

23.24 – Jedan deo demonstranata se nalazi u Takovskoj ulici. Policija pravi kordon i ka Predsedništvu Srbije, blokirana je i Ulica kneza Miloša, a kordon Žandarmerije je i na početku Bulevara kralja Aleksandra.

 

23.19 – Stiže pojačanje Žandarmerije koja pokušava da potisne demonstrante koji su napali policiju. Oni im skandiraju “Av, av”. Žandarmerija polako zauzima plato ispred skupštine, a demonstranti se povlače ka Pionirskom parku i crkvi Svetog Marka.

 

23.17 – Demonstranti su izvukli kocke sa pločnika i sada sa njima gađaju policiju.

23.15 – Policija je pod neprestalnim napadom demonstranata bacila dimnu bombu i suzavac i masa je počela da se povlači sa stepeništa skupštine.

 

23.12 – Na momente je izgledalo da se demonstranti polako razilaze, ali je jedna grupa opet počela da baca flaše i kamenice ka korodonu. Ponovo je poletela i jedna baklja. Policajci sa visoko podignutim štitovima se brane.

 

22.51 – Protest u Nišu je završen za večeras, ali su prisutni najavili da će se ponovo okupiti sutra.

22.46 – Na desetine ljudi stoji ispred kordona policije koja oko skupštine ne reaguje. Skandiraju “Ostavke, ostavke”, “Skinite šlemove”. Ponovo su aktivirane petarde i mirna atmosfera od malopre sada se polako zaoštrava.

 

22.27 – U Nišu oko 22 sata i 15 minuta ispred sedišta naprednjaka bilo je više policije nego demonstranata, a građani su ponovo jajima gađali obeležja SNS i vikali “Koga čuvate?”, “Idite na Kosovo”. Sa jedne strane je oko 50 građana, a sa druge Žandarmerija u opremi za razbijanje demonstracija.

 

Izvor: Nova / Kurir