Šapić: Vučić neka izabere između mene i Dačića

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Srpska napredna stranka tražila je od Opštinske izborne komisije da se ponovo broje svi glasački listići na Novom Beogradu, a izborna komisija je njihov zahtev prihvatila i ja to ne želim da komentarišem, kaže u razgovoru za Danas Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza.

 

– Već sam rekao da ću svaku odluku nadležnog organa prihvatiti, kakva god ona da bude, a to je u ovom slučaju OIK. Nijedna strana neće imati mogućnost da samostalno formira vlast na Novom Beogradu. A ukoliko pobedim, uradiću naravno isto što sam uradio i pre četiri godine, pozvaću sve koji su deo novobeogradskog parlamenta, da razgovaramo o budućnosti naše opštine i eventualnom načinu saradnje. Ja sa tim nikada nisam imao problem – objašnjava Šapić.

 

* Naprednjak Goran Vesić tvrdi da su naprednjaci pobedili na Novom Beogradu, a da su vaši ljudi promenili rezultat.

– Stvarno takve stvari ne bih komentarisao, jer ukoliko bilo ko ima bilo kakve vrste sumnji na tu temu, zna se gde je mesto za žalbu.

 

* Pred Vama je čini se više mogućnosti, opštinska vlast ponovo, poslaničko mesto, ali i mogućnost da participirate u vladi. Šta je najpribližnije Vašim interesovanjima?

– Jedino što je zasad sigurno je poslaničko mesto, sve ostalo se ne zna. Moje interesovanje i znanje je svakako vezanu za lokalnu samoupravu.

 

* Ukoliko Vam SNS i Vučić ponude da budete deo buduće vlade, da li ćete to prihvatiti?

– Ponoviću samo ono što sam govorio i pre izbora, a to je da ko god bude želeo sa nama da razgovara, mi ćemo uvek razgovarati, a da li će to dovesti i do dogovora, to već ne znam.

 

* Koliko bi za Vas bilo prihvatljivo, primera radi, ministarstvo sporta i omladine, s obzirom da Vam je ta oblast bliska, a spekuliše se da predsednik baš nije mnogo zadovoljan radom vašeg kolege Vanje Udovičića?

– Zaista se ne bih bavio spekulacijama na temu bilo čijih funkcija u budućoj Vladi, u momentu kad se još ne zna ni način na koji će Vlada biti formirana, a još manje sam spreman da komentarišem to da li je predsednik zadovoljan Udovičićem ili ne. Ukoliko Vas to interesuje, najbolje je da to pitate predsednika, a ne mene.

 

* Ako se zna da SNS ima dvotrećinsku većinu u parlamentu i da sama može da formira Vladu, kako komentarišete to što Vučić nagoveštava da će u vladu pozvati i ljude koji su u opoziciji i čak u vanparlamentarnim organizacijama?

– Ne znam zašto mislite da ću komentarisati bilo čije izjave koje imaju veze isključivo sa njegovim odlukama, kad to nikad nisam radio. To nije moj stil i neću se menjati. Ukoliko me pitate da li bih i sam da sam u takvoj prilici, pozvao u Vladu ljude za koje smatram da mogu da doprinesu, a da nisu deo moje stranke, odgovor je da.

 

* Ako i Vi i SPS uđete u vladu, da li to znači da u parlamentu neće biti opozicije i možemo li pred svetom da opravdamo to jednoumlje koje će vladati u parlamentu i tu našu specifičnu demokratiju?

– Ne verujem da je realno da deo Vlade budu i SPAS i SPS.

 

Izvor: Danas.rs