Vesić: I deca su rušila Beograd, mame i tate će da im plate kaznu

FOTO: Pink TV

Podeli vest!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da će „bitange koje su uništavale Beograd platiti štetu do poslednjeg dinara“ istakavši da je tokom organizovanog pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti srpskoj prestonici pričinjena šteta od 30 miliona dinara.

 

– Svi koji su učestvovali u paljenju i uništavanju Beograda će odgovarati. Na protestima su se pojavile organizovane grupe ljudi koje su uništavale gradsku imovinu. Dva dana i dve noći imali smo organizovano orgijanje bandi koje su uništavale Beograd – autobuske stanice, lomili semafore, ružili fasade. Ponašali su se vandalski, kako je nedopustivo, prema imovini svih građana – naveo je Vesić za Pink.

 

Kako je dodao, Grad Beograd je popisao štetu koja je pričinjena i podneli smo dve krivične prijave.

 

– Ukupna šteta je 30 miliona dinara, to je 250.000 evra, toliko košta jedan novi autobus. Ovi huligani su napravili štetu od 250.000 evra, to je samo šteta na javnoj imovini. Ne pričamo o tome kako su lomili bašte kafića, izloge, uništeno je 30 automobila. Kada se uzme u obzir ono što su uradili građanima šteta je milion evra. Svi za koje bude dokazano da su učesnici ove nasilne grupe moraće da odgovoraju i Grad Beograd će protiv njih podneti zahtev da solidarno isplate ovaj iznos. Koliko god da ih je – jedan, pet, 50, 150 platiće ovo do poslednjihe dinara. Ako su maloletni platiće njihove mame i tate pa neka razmisle kako su vaspitali decu. Niko ne može da uništava imovinu koja pripada svim građanim Beograda – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

 

On je potvrdio da ima dosta dece maloletnika među huliganima ali da ih to neće abolirati od odgovornosti.

 

“Kao što sam već rekao dakle neće biti samo krivičnih prijava već i novčanih zašto svi da plaćamo štetu. Ko je maloletan, deca dakle imaju mamu i tatu pa neka oni plaćaju odštetu. Pošto su ih tako lepo vaspitali da ruše svoj grad i imovinu svih ostalih građana”.

 

Izvor: Pink / Dnevni Žurnal