VUČIĆ O PROTESTU: Žalite se Svetom Petru ali biće hapšenja!

FOTO: RTS

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je i strani faktor umešan u proteste u Srbiji i da će svi koji su otkriveni i učestvovali u protestima da odgovaraju.

 

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da su se razni ljudi pojavljivali na protestima u Beogradu i drugim gradovima Srbije, koje su srpske bezbednosne službe identifikovale i pronašle kod njih “od morzeove azbuke do nekih mapa. Vučić je u izjavi za televiziju Pink, koju je dao u Parizu, rekao da je “kod nekog Lasla iz Novog Sada (koji je učestvovao na protestu protiv vlasti) nađen i pištolj sa prigušivačem”.

 

Na pitanje novinara da prokomentariše optužbe koje dolaze od lidera opozicije da je organizovanje izbora i fudbalskog derbija sa prisutnim gledaocima uticalo na povećanje broja zaraženh od korona virusa Vučić je odgovorio da su “prošli izbori pre 20 dana a na izborima niko nije zarazen”, već da je ono što se sada dešava posledica “onoga što se dešavalo od pre četiri, pet dana”.

 

On je pozvao “normalne ljude u Srbiji koji su protiv nasilja i divljanja da budu uzdržani i da ne pokazuju nervozu”, kao i da “ne idu na skupove da ne bi zarazili ljude”.

 

Vučići je rekao da dijalog sa Albancima sa Kosova, koji će on predvoditi, “počinje 12. jula, a da će sutra imati prve razgovore s Albancima u prisustvu Merkel i Makrona”.

 

U nedelju zvanično počinje dijalog.

 

Izvor: A1info.net