LAŽAN TVIT! Ne, Vučić i Tači nisu dogovorili nezavisno Kosovo

FOTO: Reuters / Dnevni Žurnal

Podeli vest!

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se lažna vest da je na sastanku u Parizu Kosovo priznato kao država. Lažnu vestu, uz fotografiju na kojoj su predsednici Francuske i Srbije Emanuel Makron i predstavnik Prištine Hašim Tači. Kako prenosi Kurir korisnik pod imenom Vilibald Erić među prvima je podelio lažni tvit.

 

On je, naime, postavio tvit iz kojeg se vidi da je tu fotografiju i vest o Kosovu kao državi na tviteru postavio Makron napisavši da je “Kosovo konačno republika”, ali to se ispostavilo kao čista laž.

 

Takvog tvita nema na Makronom nalogu. Uz to, taj navodni Makronov tvit je napisan na engleskom, a poznato je da šef francuske države ne tvituje na engleskom. Takođe ukoliko poznajete dobro engleski jezik primetićete i dve nedopustive pravopisne greške.

 

A da je vest čista izmišljotina potvrđuje i činjenica da Tači nije bio u Parizu, jer je on upravo na putu za Hag, gde će biti saslušan o zločinima OVK.

Provladini mediji ocenjuju da je ovo napad na Vučića i dodatno dizanje tenzija u narodu u momentima dok bukte protesti i huliganizam.

 

Izvor: Kurir / Dnevni Žurnal