VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Strani agenti i špijuni ruše Vučića

FOTO: Pink

Podeli vest!

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević otkrio je jutros u Novom jutru TV Pink da je noćas uhapšeno četiri crnogorska državljanina zbog učešća u protestima u Beogradu.

On je rekao da je jedan od njih imao policijski defanzivni šlem, koji ne pripada našoj policiji, dok je kod njih pronađen i suzavac i šok bombe.

 

Uz činjenicu da je do sada uhapšeno nekoliko stranih državljana zbog učešća u neredima u Beogradu, sasvim je jasno da iza takozvanih protesta stoje određene strane službe, rekao je Vučićević.

Da podsetimo, noćas i jutros uhapšeni su izraelski državljanin R. L. (21), rođen u Ukrajini, kao i A. F. (18), rođen u Kirgistanu, kao i Tunižanin Dkhili Samiju, kao i Džejms Dejvid Makmilan, državljanin Velike Britanije.

 

– Sve ovo jasno ukazuje da iza protesta ne stoje samo centri moći u Srbiji, već i strani faktor, budući da mnogima ne odgovara jaka Srbija, već ona kojom mogu da manipulišu – navodi Vučićević za Pink.

 

Smatra da „Vučićeva Srbija” ne odgovara mnogima, jer predsednik Srbije ravnopravno razgovara sa svedskim liderima, a na ucene odgovara sa autoritetom čoveka koji je na izborima osvojio 60 odsto glasova građana. Ističe da je interes stranih centara moći da se pregovaračka pozicija Srbije oslabi, a da se prikaže da je u Beogradu haos.

 

– Scenario je unapred pripremljen i čekana je prva zgodna prilika. Kriza sa koronavirusom je iskorišćena i krenulo se u nasilne proteste. Među demonstrantima su sinovi bahatih političkih funkcionera koji imaju sve, ali žele više, i na protestima je najmanje bilo građana koji teško žive – navodi Vučićević.

Podsetio je kako su protesti počeli: Vučić je saopštio da se broj obolelih povećao i da situacija ide ka alarmantnoj. Najavio je mere, a onda je upravo ova najava iskorišćena kao povod da se napadne Skupština Srbije.

 

– Tek kada su upali u zgradu i počeli da bacaju baklje, policija je reagovala. Pričalo se da je policija napala mirne građane – koje mirne građane? – zapitao je glavni i odgovorni urednik Informera. Ističe da grupa ekstremnih huligana nema nikakvu ideologiju sem nasilja kojim bi da otmu vlast.

 

Kaže i da je frustracija opozicije ogromna, pa pokušavaju da se udruže sa svima, čak i sa ekstremistima.

 

Izvor: Informer / Pink