ŠAMAR ZA SNS! Socijalisti prete blokadom autoputa

Podeli vest!

Potpredsednik Glavnog odbora SPS Novica Tončev poručio je na sednici Skupštine opštine Surdulica da će se dešavanja u Beogradu preliti i na jug Srbije, tako što će sa pet, šest hiljada ljudi blokirati autoput, ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS bude smenjen?!?

Novica Tončev je na sednici SO Surdulica rekao i to da je ta opština jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno “Užicka republika” gde jedino nema mraka i straha.

 

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu ocenio da je na delu pokušaj odvajanja SPS-a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istakao da to nema veze sa epidemioloskom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

 

– Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi steta Srbiji – upozorio je Dačić.

 

Izvor: Informer.rs