Dačić: Nikada se neću okrenuti protiv Vučića

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Neću raditi protiv predsednika Aleksandra Vučića, a ako SPS većinski hoće da radi protiv Vučića, sigurno neću u tome učestvovati niti više ostati na mestu predsednika SPS-a, poručio je danas lider socijalista i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

“To su (pojedinci iz SPS-a) loši primeri i zamolio sam predsednika Vučića da mi šalje sve šta god ima neko moj da je napravio neku glupost. Mislim da je naša partija u celini ostala na onom putu koji sam ja za zacrtao još prvo veče protesta”, rekao je Dačić gostujući na TV Hepi.

 

On je podsetio da je još tada izneo svoj stav osudviši ono što se dešavalo ispred Skupštine Srbije.

 

Govoreći o istupima pojedinih članova SPS -a i ljudi koji imaju sa njima veze koji su podržali demonstracije, Dačić je poručio:

“Već sam rekao, da svako ko učestvuje na ovim demonstracije, ko ih na bilo koji način podržava i može da se dovede u vezu sa tim, ako ima neke veze sa SPS-om da će snositi posledice”.

 

Ipak, dodaje da ima tu i kadrova koji su “sa njihove strane postavljeni koji se ne ponašaju moralno u ovoj situaciji”.

“Što se tiče Gorana Trivana, o njegovoj odgovornosti ćemo raspravljati na Predsedništvu stranke”, rekao je Dačić.

 

Dodaje da najoštrije osuđuje izjavu Novice Tončeva i istakao da Tončev nije smeo uopšte da izgovori na bilo koji način blokadu saobraćajnica.

“Tončev je priznao da je pogrešio i da nije trebalo da daje bilo kakve izjave u smislu da će biti neke blokade puteva. To nije realno i to se neće dozvoliti. Za mene je ovo što je Tončev uradio potpuno pogrešna izjava, u lošem trenutku i to apsolutno ne sme da se dešava. Ozbiljan političar to sebi ne sme da dozvoli”.

 

Izvor: Nova.rs