BRNABIĆ: Vi koji protestujete protiv Vučića ste krivi za širenje Korone

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

BEOGRAD – Krizni štab svakog dana u 15 časova javnosti saopštava najnoviji korona presek u Srbiji.

 

Danas je ispred Kriznog štaba najnovije podatke saopštila premijerka Ana Brnabić rekavši da je situacija danas izuzetno teška.

 

Prema podacima u poslednjih 24 sata, u Srbiji je od korone preminulo 13, novozaraženih je 383, a na respiratorima je 177 pacijenata.

Brnabićeva je naglasila da je veliki rast zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, posebno u poslednja dva dana što je, kako je rekla, direktna posledica okupljanja na protestima prethodnih dana uprkos apelima lekara da ljudi drže fizičku distancu, da se ne okupljaju jer je naš zdravstveni sistem već ionako preopterećen i ne može da izdrži ovoliki priliv obolelih.

 

– Došlo na naplatu – rekla je Brnabićeva dodajući da je najveći rast zaraženih zabeležen u Beogradu i Novom Sadu, a da je zadovoljna situacijom u Šapcu i Novom Pazaru gde je zabeleženo smirivanje situacije i evidentno manji broj novozaraženih.

 

Ona je podsetila da su od sutra – 17. jula, na snazi nove mere Kriznog štaba i Vlade Srbije koje podrazumevaju obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, obavezno nošenje maske na otvorenom ukoliko je fizička distanca manja od metar i po, zabrana okupljanja u zatvorenom više od 10 ljudi, držanje distance od metar i po.

 

Izvor: Kurir.rs