DAČIĆ: Spreman sam da uđem u vlast

FOTO: ECO Portal

Podeli vest!

Spremni smo da nastavimo koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji dodaje da socijalisti nikada nisu rušili vlast u kojoj su i da je „budalaština“ da bilo ko iz SPS učestvuje u nasilnim demonstracijama.

 

Spremni smo da nastavimo koaliciju sa SNS i Vučićem, ali to je naravno pitanje na koje odgovor treba da daju oni. Imaćemo razgovore u ponedeljak, ja ne znam ko sve šta priča, ali gotovo da nema dana za ovih osam godina da on i ja nismo razgovarali, rekao je Dačić u emisiji „Usijanje“ na Kurir TV.

 

Sve odluke donosimo zajedno i ostvarili smo odličnu saradnju, rekao je Dačić, napominjući da je prošli put Vučić predložio da on bude šef diplomatije, a da mu sada ništa neće tražiti. Postoji većina, mi smo izrazili spremnost da zajedno radimo sa Vučićem.

On će odrediti mandatara, a onda će se voditi razgovori, istakao je on. Govoreći o demonstracijama u Beogradu, Dačić je naveo da svako ko učestvuje na njima ne radi samo protiv Aleksandra Vučića, nego i protiv SPS.

 

Ako Vučić odluči da im socijalisti nisu potrebni u vlasti, to je sasvim drugo pitanje, ali ako SPS promeni svoju politiku i napada Vučića, ja u tome neću da učestvujem, rekao je Dačić, koji navodi da će socijalisti, u slučaju da budu u opoziciji, kao državotvorna stranka uvek podržavati rešenja od nacionalnog interesa za Srbiju.

Mi izdajnici niad nismo bili, predočio je Dačić i naglasio da se SPS nikad ne bi vodio logikom „Jeremića, Đilasa i Obradovića“, koji su tražili da se stranci mešaju u unutrašnja pitanja zemlje.

 

Pristup i logika ako je što gore za državu i narod, to je bolje za opoziciju, mi se nikada tako nećemo ponašati, rekao je on i podsetio na ponašanje socijalista kada su bili opozicija posle 2000. godine, odosno kada su podržavali manjinsku vladu Vojislava Koštunice.

Ovde sada za formiranje vlade nije bitno pitanje matematike, rekao je Dačić, odnosno nije bitno da se napravi neka koalicija ili ne, već je potrebno da postoji državno i nacionalno jedinstvo oko važnih državnih i nacionalnih pitanja.

 

Izvor: Danas.rs