LONČAR: Novozaraženi dobili virus na protestima protiv Vučića

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

“Preko 300 pozitivnih na korona virus je bilo na protestu. Pa to puta određeni broj koji su bili u kontaktu sa njima. Onda vam je jasno kako je to uticalo na situaciju u Srbiji”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirana 11.521 osoba, njih 426 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo osam lica.

Prema podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 205 pacijenata.

 

LOŠE VESTI

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana, ali da zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

 

– To pokazuje da situacija još nije stabilna i da su još uvek teške kliničke slike u opticaju i da moramo i dalje da budemo spremni sa kapacitetima intezivnih nega za sva iznenađenja koja su moguća – rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

 

Ističe da je dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste, već je na istom nivou kao prethodnih dana i dodao da je sinoć u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano oko 65 pacijenata.

Kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je u ostalim prijemno trijažnim ambulantama u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

 

Izvor: Srbija Danas / Blic