Vučić pozvao Tomislava Nikolića na razgovor oko nove vlade

FOTO: Alo novine

Podeli vest!

Bivši predsednik došao na konsultacije u Predsedništvo Srbije.

 

Nakon što je ispratio predstavnike liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, predsednik Vučić je na Andrićevom vencu ugostio i Tomislava Nikolića, bivšeg šefa države i SNS-a, koji je sada na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

 

Blizak saradnik predsednika potvrdio je za „Alo!“ da je Vučić zvao Nikolića na sastanak da se posavetuje s njim o budućoj vladi Srbije.

Tu činjenicu potvrđuje i fotografija koju je ekipa Alo! dobila, a gde se jasno vidi da u 9:53, bivši predsednik Tomislav Nikolić u pratnji obezbeđenja izlazi iz svog automobila i ulazi u zgradu Predsedništva.

 

Nova vlada, sudeći prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, biće formirana do kraja avgusta, a u njoj će se, prema našim informacijama, bez obzira na sve aktuelne trzavice na relaciji SNS-SPS, naći i socijalisti sa njihovim koalicionim partnerom.

 

Predsednik Vučić je već održao sastanak sa predstavnicima SPS-JS, listom “SPAS” na čelu sa Aleksandrom Šapićem, ali i sa predstavnicima manjina, Muamerom Zukorlićem i Ištvanom Pastorom.

Juče se završio prvi krug konsultacija oko formiranja nove vlade. Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je posle toga da su predstavnici te liste zatražili mandat za sastav nove vlade.

 

Izvor: ALO