Lončar se obratio novinaru N1: Zašto se nervirate to nije dobro za lepotu

FOTO: N1

Podeli vest!

Ministar Zlatibor Lončar uputio je neprimeren komentar novinaru N1 Petru Gajiću tokom današnje konferencije Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

 

Pokušavajući da odgovori na pitanje u vezi sa tekstom AFP o smrti Ljubiše Đurića u Zemunu Lončar je upitao novinara N1 zašto se nervira kada to nije dobro za lepotu.

Novinar N1 uputio je, zapravo, pitanje premijerki, koja je ranije danas tekst francuske agencije Frans pres okarakterisala kao lažan.

 

“Ne znam da li vi dovoljno znate šta je respiratorni centar, šta je jedinica intenzivne nege… Morali biste da znate sve te pojmove da bismo pokušali da razgovaramo. U svakom slučaju, reći će vam i doktor Dragoš (Stojanović, načelnik zemunske bolnice) da ni u jednom momentu nije poenta priče da nije bilo respiratora. Čovek je bio na neinvazivnom respiratoru, imao je saturaciju 96, to je trajalo 45 dana… Ako mislite da je taj AFP trebalo da odluči kad će biti intubiran…”, rekao je Lončar.

 

Kada je novinar pokušao da ministru uputi dodatno pitanje, Lončar ga je prekinuo:

“A što ste nervozni? Pa nemojte, utiče to na lepotu… Samo polako, pustite da odgovorim, ja vam kažem suštinu”, nastavio je ministar.

AFP objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od Kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora. Premijerka Ana Brnabić tvrdi da je reč o strašnoj laži.

 

iZVOR: 021.RS