VUJOŠEVIĆ OTKRIVA: Vučić plaća vođe navijača, oni rade prljave poslove

FOTO: ABA Liga

Podeli vest!

Duško Vujošević je rekao da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić “kupio” vođe i određene grupe navijača Crvene zvezde i Partizana, “prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange”.

 

Govoreći za NIN o vezama Vučića sa navijačima, kazao je da je on sa njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

“Zna se ko su tamo (u Zvezdi prim.aut) bili navijači, ko vođe, a on je radio sa tim navijačima, čak i Partizanovim, po zadatku radikala. Prepoznao je njihovu snagu u novim vremenima i njihov značaj i na perfidan način to usavrio do kraja, postavio svoje vođe i od navijača napravio svoje falange”, kazao je Vujošević u intervjuu za nedeljnik NIN.

 

Vujošević je naveo da je Vučić, u periodu kada je bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, prilikom posete Partizanu otišao u kancelariju navijača, a ne u sedište Sportskog društva ili prostorije fudbalskog ili košarkaškog kluba.

 

“Bio sam predsednik JSD Partizan i trener KK Partizan kada je on i kao prvi potpredsednik Vlade faktički imao najveću moć. Došao je da poseti Partizan, ali nije došao ni u sedište sportskog društva, ni u kancelarije fudbalskog kluba, košarkaškog kluba, nego kod navijača Partizana, u njihovu kancelariju. Branko Ružić je ispred Sportskog društva Partizan preko Ivice Dačića zakazivao sastanak delegacije JSD Partizan sa Vučićem, da vidimo šta može da se učini da se popravi odnos sponzora prema Partizanu. Nema u sportu toliko novca od reklama, nego se sve svodi na to da firme koje posluju dobro, na mig političara na vlasti, deo novca uplate sportskim klubovima. U svakom slučaju, iako je zakazan taj sastanak, dvojica vođa navijača, mislim da su to bili Kimi i Džoni, koji su se desetak dana ranije sastali sa Vučićem, dolaze i traže sastanak sa mnom Danilovićem, Šilobadom. Rekli su nam da su od Vučića tražili, pošto su bili u ratu sa fudbalskim klubom, na čijem je čelu bio tada Dragan Đurić, da obezbedi da KK Partizan može da funkcioniše i da su oni obezbedili taj sastanak”, rekao je Vujošević.

 

On je potom naveo kako su izgledali razgovori.

“Vučić je zakazao isti sastanak, u isto vreme i preko Ružića i preko vođa navijača. Pre nego što je Vučić došao na sastanak, jer je kasnio pola sata, Ivica Dačić mi kaže: “Dule, bre, mi smo svi ovde prijatelji, vidiš kakva je situacija nategnuta, ovaj misli da te ja palim da daješ takve izjave”. Ja mu odgovorim: “Pošto ništa ne pomažeš, neka tako i misli”. Pola sata kasnije dolazi Vučić, Ivivca govori da probamo da se tenzije prevaziđu, da smo svi mi prijatelji… “Nismo mi prijatelji, mene svaki dan napadaju bez razloga, da vidim u čemu je problem i šta po zakonu može da se promeni”, kaže Vučić. Rekoh: “Pre no što počnemo, da vas pitam jednu stvar”. On kaže: “Da?” Pitam ga ko je zakazao ovaj sastanak? Bane Ružić ili vođe navijača? A pre ovog sastanka oni su, tako osokoljeni, posle jedne utakmice, nezadovoljni igrom fudbalera Partizana, sišli na teren i skinuli kapitensku traku sa ruke Šćepovića. Reagovao je histerično”.

Izvor: Nova.rs