ČEDA: Ne mogu na razgovor u policiju moram u samoizolaciju

NOVA.RS

Podeli vest!

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je pre nekoliko dana napao Žarka Ivkovića, vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju “Fizio centar” na Novom Beogradu, još uvek nije saslušan u policiji uz opravdanje da se nakon lečenja od koronavirusa na Infektivnoj klinici, nalazi u obaveznoj kućnoj samoizolaciji. Zašto ovu meru nije poštovao u trenutku kada je izazvao incident i da li će i zbog toga biti pozvan na krivičnu odgovornost ili će se pak, u oba slučaja pozvati na poslanički imunitet koji i dalje uživa biće poznato narednih dana.

 

Kako je za portal Nova.rs pojasnila portaprolka Trećeg opsnovnog tužilaštva Maja Delić, Jovanović još uvek nije saslušan po njihovom zahtevu zbog obavezne samoizolacije, kao i da će tužilaštvo ispitati da li je zbog nepoštovanja te mere u trenutku kada je napao Ivkovića, počinio i krivično delo iz oblasti nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

 

“Tokom vanrednog stanja, na snazi su bile posebne odredbe za procesuiranje osoba koje nisu poštovale mere samoizolacije. Prestanjkom vanrednog stanja povučena je i ta naredba, ali to automatski ne znači da ne postoji krivična ili prekršajna odgovornost u vezi sa tim delima, što ćeNa vest da se Jovanović pozvao na saomizolaciju u trenutku kada ga je policija po nalogu tužilaštva pozvala na saslušanje, burno je odreagovao i Ivkovićev pravni zastupnik Dejan Dubajić.

 

“Sve je učinjeno da se u ovom izuzetno jasnom predmetu, sa brojnim dokazima i video snimcima, prolongira dalje postupanje, uprkos velikoj društvenoj opasnosti jer je reč o javnoj ličnosti, koja ponavlja dela, odnosno čini različita dela – nasilničko ponašanje, bahatosti, ugrožavanje zdravlja, sve to u sticaju, u kratkom vremenskom periodu i uprkos ogromnom interesovanju javnosti”, naveo je Dubajić.

 

Izvor: Nova.rs