MIHAJLOVIĆ: Volela bih da ostanem ministarka i budem vlast

FOTO: FoNet

Podeli vest!

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da se mora voditi računa o sastavu nove Vlade Srbije, koja treba da bude efikasna, ali da ima poverenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će to tako i biti.

 

“Niko osim predsednika Srbije i Srpske napredne stranke neće praviti dogovor ko će biti u vladi. Treba nam efikasna vlada i imam poverenja u Vučića da će to biti tako”, poručila je Mihajlović na Radio-televizije Srbije.

 

Ona je rekla i da su pred Srbijom izazovi i da u skladu s tim treba praviti i vladu.

Mihajlović je rekla kako ima puno ljudi koji mogu da dobro rade posao u vladi, da ona voli da radi svoj posao u vladi, a na pitanje da li bi volela da ostane na ministarskom mestu, rekla je: “Naravno da bih volela da radim svoj posao”.

 

“Više od 60.000 aktivnih gradilišta”
Ministarka je izjavila je danas da se na svim velikim gradilištima infrastrukturnih projekata u u zemlji radovi izvode bez zastoja i da trenutno na njima radi blizu 6.000 radnika.

 

“Radi se, kako na velikim projektima, kao što su izgradnja Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača-Кuzmin, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonici Preljina-Požega, tako i na desetinama drugih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji, kao što je održavanje puteva koje se radi širom Srbije”, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da redovno sa izvođačima razgovara o stanju na gradilištima, a da će jedan sastanak na temu izvodjenja radova u uslovima epidemije koronavirusa imati i sledeće nedelje.

 

“Apel svim građevinskim kompanijama je da vode računa da pre svega radnici budu bezbedni, jer je to pitanje broj jedan, kako bismo maksimalno iskoristili građevinsku sezonu, što je važno zbog naše ekonomije i privrednog rasta”, navela je ona.

 

Mihajlović je naglasila da trenutno u Srbiji postoji ukupno više od 60.000 aktivnih gradilišta, što je oko 16.000 gradilišta više nego u istom periodu prethodne godine.

“Veći broj aktivnih gradilišta znači da smo uspeli da stvorimo uslove da se u Srbiji više radi i gradi i da imamo stabilnost koja je potrebna”, rekla je Mihajlović.

 

Govoreći o stanju u transportu, ona je rekla da ceo svet ima problem sa putničkim saobraćajem, ali da u teretnom saobraćaju nema nikakvih smetnji za uvoz, izvoz ili tranzit. “Кada pogledamo broj kamiona sada u odnosu na isti period prethodne godine, taj broj je gotovo identičan, na granicama nema zastoja, a prolazak kamiona regulisan je u celom regionu, tako da se saobraćaj odvija nesmetano”, rekla je ona.

 

Izvor: N1 Televizija