OPET NEMA RAMPE! Izginulo pola porodice, voz udario auto

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Muž i žena stradali su danas u jezivoj saobraćajnoj nesreći u mestu Zminjak kod Šapca, koja se dogodila oko 11 sati, dok su njihova dva sina stari šest i osam godina povređeni.

 

Do nesreće je došlo kada je na putnički automobil na pružnom prelazu naleteo voz. Porodica iz sremskomitrovačkog sela Laćarak u trenutku nesreže vraćala se iz Banje Koviljače.

Na mestu nesreće odmah su intervenisale dve ekipe hitne pomoći iz Šapca i iz Prnjavora, međutim, za supružnike nije bilo pomoći, dok su deca prebačena u šabački urgentni centar i u stabilnom su stanju.

 

Radnici benzijske stanice u blizini pričaju da su samo čuli prasak, a zatim čuli vrisku i zapomoganje. Kada su izašli, ispred njih je bio stravičan prizor.

“Mi smo samo čuli strašan prasak. Kada smo izleteli, imali smo šta i da vidmo. Automobil je bio odbačen nekoliko metara u obližnjoj njivi. Kada smo se približili, odmah je bilo jasno da vozaču i suvozaču nema pomoći. Deca su vrištala i zapomagala. Bilo je strašno”, ispričao je očevidac ove stravične nesreće.

 

Od zadobijenih povreda vozač je preminuo na licu mesta, dok je njegova suruga ispala iz automobila i nije davala znakove života.

 

“Mlađa zena nepomično je ležala desetak metara od automobila. Njeno telo odmah smo prekrili jer je prizor bio užasan. Bilo je jasno da nema pomoći”, pričaju očevici.

Kako su saopštili iz „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu.

 

Kako prenose pojedini korisnici Tvitera ni na tom mestu nema označene rampe koja se spušta u momentima dok voz prolazi usporedno sa putom.

 

Blic / Dnevni Žurnal