RISTOVSKI: Uvek ću biti za Vučića, ostali ne valjaju!

FOTO: Dragana Udovičić / FoNet

Podeli vest!

Svako ima pravo da odabere politiku i čoveka u koga veruje. Aleksandar je beskompromisan u borbi za bolju Srbiju. On je jedini ozbiljan političar danas. To pokazuje svojim diplomatskim autoritetom koji ima u inostranstvu.

 

Lazar Ristovski je jedan od najvećih srpskih glumaca. Za razliku od njegovih kolega, koji su na prethodnim predsedničkim izborima stali mahom iza Saše Jankovića, on je odlučio da podrži Aleksandra Vučića

 

Sada ekskluzivnom intervjuu za Kurir Ristovski govori o politici i stanju u srpskoj kulturi, kao i aferi u Filmskom centru Srbije. Kako vidite smer u kojem ide naša država?

 

– Naša država ide tamo gde ide ceo svet. Nismo mi mimo sveta. A ceo svet srlja ne obazirući se na malog čoveka, koji čini njegov veliki deo. Ja mnogo putujem po svetu. Razgovaram sa ljudima. Svugde su problemi manje-više slični. Čovek se bori za bolji život. Ono što je specifično za Srbiju je možda prevelika politizacija svega i svačega. Kod nas je politika uvek u prvom planu. Umesto da se okrenemo sebi, radu, napredovanju, a mladi obrazovanju, mi svakodnevno drvimo o politici. A priča o politici neminovno vodi u svađu i podele. Srbija mora da se okrene radu, toleranciji, spremnosti da se prihvate različitosti u svakom smislu. I verske, i političke, i polne, građanske. Moramo biti mekši i ljubazniji jedni prema drugima. Kulturniji svakako.

 

Čini se da se u dosadašnjim izbornim kamapanjama angažovano baš dosta umetnika. Kako vi to vidite?

Video sam da se dosta mojih kolega izjasnilo.  Ja na to gledam kao na normalnu pojavu. Zar to nije upravo ono o čemu govorim? Svako ima pravo da odabere politiku i čoveka u koga veruje. To je istinska demokratija i tolerancija. Ali, pošto su oni odabrali te takozvane prodemokratske kandidate, i ako ja na njihov slobodni izbor gledam s razumevanjem, nadam se da će i oni s razumevanjem gledati na moj izbor. A to je ovoga puta Aleksandar Vučić. Nedvosmisleno i sa zadovoljstvom ću glasati za njega uvek! Ono što je njegova odlika je beskompromisnost u borbi za bolju Srbiju. 

 

Zašto baš za njega?

– Zato što sam se, kao prvo, u takozvane demokrate davno razočarao. Oni su imali istorijsku šansu, koju su prokockali. Onako usput su se nakrali i pola države privatizovali u svoju korist, a svoje verne glasače zaboravili. Sada za te opcije mogu da glasaju samo naivni.  Zato je moje opredeljenje u tom smislu jasno i nedvosmisleno. Aleksandar Vučić ima snagu i spremnost da se žrtvuje za bolju Srbiju. On to pokazuje svojim delom. Ja to cenim. Volim tu energiju koju emituje. On je borac, za razliku od drugih, koji su mrsomudi.

 

Hoćete li Vučića podržati na nekom mitingu, kao što je Duda Ivković svojevremeno Sašu Jankovića?

– Duboko cenim Dudu Ivkovića kao čoveka i trenera. Cenim i njegovo pravo da podrži Jankovića. Uvek sam više cenio one koji se opredele nego one koji čekaju ko će pobediti pa da mu se priklone. Nisam neko ko želi previše da se bavi javnim političkim govorima.

 

Da li se to intelektualci bude? Neki su baš uzeli učešća u kampanji.

– Što se tiče intelektualaca, koji mahom ćute ili se opredeljuju za ove takozvane demokratske opcije, mislim da će mnogi od njih, kada budu zaokruživali svog kandidata, kada ih niko ne bude gledao, zaokružiti Vučića. Dovoljno su pametni da neće državu prepustiti u ruke onima koji su u prolazu. Zar nije poštenije pomoći čoveku koji se bori za bolju Srbiju, ukazati mu na greške koje pravi, sarađivati s njim? Intelektualna elita Srbije nikada, koliko ja znam, nije pružila ruku Vučiću. Možda ni on nije njima. Sada je vreme da se to učini. Svima nam je cilj da se u Srbiji bolje živi.

 

Izvor: Kurir